Truckrun Boxmeer

Begeleiding

BELANGRIJK NIEUWS:
Tot nader bericht geen begeleiding/extra bijrijders mogelijk!


Omdat tot op heden nog niet precies duidelijk is wie verantwoordelijk is als bijvoorbeeld een begeleider die op het bed zit tijdens de rit iets overkomt, moeten wij enkele maatregelen nemen.
We vragen aan de bijrijders om alleen als het “strikt noodzakelijk tijdens de rit” een begeleider mee te nemen.
Aan transportbedrijven vragen wij zoveel mogelijk trucks in te zetten met minimaal 3 zitplaatsen, denk aan bijvoorbeeld vuilniswagens en verhuiswagens, maar ook zouden wij ook blij zijn met deelname van brandweerwagens zodat we meer mensen op een veilige en verantwoorde manier kunnen laten deelnemen.
Het  is strikt verboden dat personen op het bed gaan zitten zonder een goedgekeurde gordel en een verzekering daarvoor. We zullen daar als stichting nauwkeurig op toezien. Verder zullen wij een poging doen om een speciale bus in te zetten waar eventueel bijrijders en hun begeleiding mee kunnen rijden. Echter kunnen we op dit moment hier nog geen toezeggingen op doen.


Mocht de regel/wetgeving veranderen, dan wordt hierdoor de organisatie over gecommuniceerd en bieden wij alsnog de mogelijkheid voor deelname in een vrachtwagen met begeleiding. Maar dat is: ALLEEN ALS DE REGEL/WETGEVING WORDT AANGEPAST.